Latijns-Amerikaanse Bitcoin-conferentie overschrijdt grenzen door digitale ervaring

ARGENTINA, 23 november 2020 – Latijns-Amerikaanse Bitcoin & Blockchain Conference (LABITCONF), het langstlopende bitcoin en blockchain evenement in de regio, kondigde vandaag een nieuwe ronde van sprekers en agendapunten aan voor hun evenement op 7-12 december. Ondanks het wereldwijde pandemie-landschap zal LABITCONF doorgaan met het leveren van kwaliteitscontent over Bitcoin-technologie, evenals internationaal monetair beleid, juridische uitdagingen en de meest innovatieve Blockchain-implementaties.

In het digitale evenement van LABITCONF dit jaar zullen verschillende technologieën en voorstellen worden gecombineerd om het gezegde „Niet alleen een conferentie“ te realiseren. In tegenstelling tot de meeste virtuele evenementen zal LABITCONF, naast de reguliere sessies, vijf 10 minuten durende video’s bevatten met exclusieve, informatieve inhoud in een driedimensionaal formaat voor de deelnemers om te leren en te discussiëren over de belangrijkste onderwerpen in bitcoin en blockchain.

LABITCONF staat bekend om het voorstellen van verschillende standpunten over onderwerpen die op de publieke agenda staan. Het evenement bereikt dit door het creëren van een sterk gecustomiseerde agenda met industrieleiders als Andreas M. Antonopoulos, Alena Vranova, Stephan Livera, Alex Gladstein, Bruce Fenton, Matthew Mežinskis, Griff Green, Jordi Baylina, Aron Coeli, Alejandro Planzas, Rocelo Lopes, Diego Gutierrez Zaldivar, Sergio Lerner, en Adrian Garelik.

Historisch gezien heeft de conferentie de vorming en groei van gemeenschappen in de Latijns-Amerikaanse regio ondersteund. Dit jaar zal, trouw aan de geschiedenis, de inhoud van de agenda gericht zijn op de belangrijkste gemeenschappen in de regio: Brazilië, Mexico, Argentinië, Colombia en Venezuela, Alianza Blockchain Iberoamérica, Bitcoin Argentinië, Fundación Bitcoin Iberoamérica, EspacioBitcoin en La Bitcoineta. In een poging om kennis toegankelijker te maken, zal het evenement dit jaar ook inleidende inhoud in het Spaans bevatten voor enthousiastelingen en beginners.

LABITCONF zal worden gedefinieerd door 5 thema’s die elke dag van het congres structureren, gevolgd door een ‚Party on the Moon‘ op de zesde dag van het evenement. Het doel van LABITCONF is om te begrijpen en na te denken over hoe de technologie zich blijft ontwikkelen en niet alleen de financiën te herdefiniëren, maar de wereld zoals we die kennen. Naast de waardevolle inhoud die LABITCONF kenmerkt, zullen er optionele streaming panels en andere deskundige chats zijn.

„De financiële chaos die in Latijns-Amerika heeft geheerst, heeft er een revolutionaire regio van gemaakt in de adoptie van nieuwe technologieën en innovaties in cryptokringen“, aldus Rodolfo Andragnes, Chief General Coordinator van LABITCONF. „Vertegenwoordigers van Brazilië, Mexico, Argentinië, Colombia en Venezuela zullen het podium opgaan om multisectoraal te debatteren en het wereldwijde publiek te vertellen over de realiteit van Bitcoin Revolution en Blockchain in de regio“.

LABITCONF 2020-onderwerpen op de agenda zijn onder andere:

Pijlers van Bitcoin: De fundamenten van Bitcoin als een crypto-activum. Privacy en gegevens. Internet van waarde en Bitcoin als een tijdsreserve.
Beleid en regelgeving: Huidige context, monetaire kwestie en de rol van centrale banken. Nieuwe uitdagingen dreigen te ontstaan met betrekking tot de toekomst van geld.
Bitcoin-ontwikkeling: Wat is het stappenplan voor Bitcoin, hoe deze technologie zich ontwikkelt en op welke manieren de industrie gaat veranderen.
Gedecentraliseerde financiën: Een rondleiding door het nieuwste in Decentralized Finance (DEFI) en de vergelijking met Centralized Finance (CEFI). Ook onderwerpen als decentrale identiteit komen aan bod.
Projecten met een maatschappelijke impact: Communautaire initiatieven en concrete gevallen van hoe de blokketen wordt gebruikt om positieve acties voor een rechtvaardigere samenleving te bevorderen.

LABITCONF nodigt alle openbare en particuliere instellingen, investeerders, ondernemers en het grote publiek dat geïnteresseerd is in de technische, politieke en juridische grondslagen van de blokketentechnologie uit om deel te nemen. Het evenement zal de impact van cryptokringen op het Latijns-Amerikaanse en mondiale toneel onderzoeken, en hun potentieel voor sociale en financiële transformatie.

Gratis pre-registratie is hier beschikbaar: www.labitconf.com.

Voor meer informatie, volg @LABITCONF op sociale media en gebruik de hashtag #LABITCONF2020 op Twitter.

Over LABITCONF

De „Latin American Bitcoin & Blockchain Conference“ (LABITCONF), nu in haar 8e jaar, is het oudste en meest relevante blockchain-evenement in de regio. Jaar na jaar 90+ internationale sprekers delen hun kennis met deelnemers uit verschillende industrieën met ondernemers en investeerders uit Oceanië, Azië en Europa.

Dit non-profit evenement wordt jaarlijks georganiseerd in verschillende Latijns-Amerikaanse landen, met als doel de diverse trajecten en initiatieven van lokale projecten die gedecentraliseerde technologieën verkennen, zichtbaar te maken.

LABITCONF heeft zich gepositioneerd als het meest prominente Latijns-Amerikaanse evenement voor het crypto-adoptie-ecosysteem. Deze regio heeft vaak te lijden gehad van valutacrises en misbruik van kapitaalcontroles, waardoor deze landen meer openstaan voor het heroverwegen van nieuwe alternatieven en het invoeren van gedecentraliseerde technologieën door middel van blokketenoplossingen. LABITCONF heeft het ondernemerschap gestimuleerd door een netwerk van blokketengemeenschappen uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen te laten groeien, wat heeft geleid tot de start van vele grootschalige projecten.