Bitcoin voor beginners: Uitleg over Crypto en DeFi-munten tijdens de volgende stierenrennen

Crypto-experts geloven dat de volgende stierenrennen eraan komen. Als het zover is, moet je crypto nog een keer uitleggen aan je vrienden en familie.

Hoe verklaar je de kracht van de blokketen aan iemand? Wat is een goede liftplaats om iemand te laten investeren in bitcoin? Hoe verklaar je de kracht van crypto in een paar zinnen?

Preston Pysh (@PrestonPysh) beantwoordde net deze vragen op Twitter. Preston publiceerde verschillende paragrafen op Twitter waarin hij uitlegt hoe je het potentieel van crypto kunt uitleggen aan vrienden, familie en iedereen waarmee je praat – wanneer ze het onvermijdelijk vragen tijdens de volgende stierenloop.

Voordat bitcoin tegen het einde van 2020 $20.000 raakt, zijn we hier om Bitcoin uit te leggen aan uw vrienden en familie.

Welke problemen probeert Bitcoin op te lossen?

Als de technologie de wereld wil veranderen, moet ze een probleem oplossen. De iPod heeft het probleem van het transport van 1.000 nummers in je zak opgelost. Het internet heeft het probleem van de wereldwijde communicatie opgelost. Het wiel loste het probleem op van het verplaatsen van grote dingen.

Dus welke problemen lost bitcoin op?

Bitcoin is gemaakt als de meest veilige en stabiele digitale valuta. Het is ontworpen als een wereldwijde, digitale pin op fiatvaluta.

Sommigen zagen fiatvaluta als een probleem sinds de jaren dertig van de vorige eeuw, toen de Amerikaanse regering goud van Amerikaanse burgers in beslag nam en het illegaal maakte om goud te hamsteren. Anderen wezen op 1971 toen de wereldeconomieën ermee instemden hun fiatvaluta’s van de goudstandaard te verwijderen, waardoor de huidige valuta’s niet langer gekoppeld zijn aan…iets.

Het ontbreken van een fiatvaluta-penning heeft geleid tot…problemen. Regeringen over de hele wereld maken te veel gebruik van een inflatoir monetair beleid zonder een monetaire koppeling. De $100 dollar die u 50 jaar geleden bezat, koopt slechts een fractie van de hoeveelheid spullen die het toen deed – als gevolg van de inflatie.

Bitcoin is deflatoir. Het heeft een vaste voorraad. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen bitcoins bestaan. Van de 17 miljoen bitcoins die in omloop zijn, is een aanzienlijk deel (de meeste experts schatten ongeveer 4 miljoen, maar het zou hoger kunnen zijn) al permanent verloren gegaan. Als de vraag naar bitmunten blijft stijgen, en het aanbod vast blijft staan, dan kan de prijs van bitmunten maar één kant op: omhoog.

Maar Bitcoin’s prijs is zo volatiel!

„Waarom zou ik vandaag een bitcoin kopen voor $10.000 als het morgen $100 waard zou kunnen zijn? De prijs verandert de hele tijd, en ik kan niet vertrouwen op een aanzienlijke hoeveelheid geld om crypto!“

Het is waar dat de prijs van een bitcoin volatiel is. Tien jaar geleden kon je voor een paar centen een bitcoin kopen. Vandaag de dag is de prijs van een bitcoin rond de 12.000 dollar. Een paar jaar geleden was een bitcoin 20.000 dollar waard.

Na verloop van tijd zou de volatiliteit van de bitcoin moeten afvlakken. Bitcoin is een nieuwe aanwinst, en investeerders proberen nog steeds de prijs van die aanwinst te bepalen. Markten voor onzekere activa fluctueren, en bitcoin is niet anders. De markt probeert de werkelijke waarde van bitcoin te vinden.

Natuurlijk zullen grizzled bitcoin-fans u vertellen dat de prijs van bitcoin alleen schommelt als u het vergelijkt met USD: 1 BTC is altijd gelijk geweest aan 1 BTC. Het is alleen de BTC/USD (en BTC/andere fiatvaluta) verhouding die schommelt.

Hoe heeft Bitcoin een vaste voorraad? Kan iemand de voorraad niet verhogen?

De levering van Bitcoin staat vast. Er kunnen maar 21 miljoen bitcoins bestaan. Niemand kan zijn bitcoin kopiëren om het te dupliceren. Dat is een van de belangrijkste technologische innovaties van bitcoin: in tegenstelling tot andere digitale bestanden kan een bitcoin niet twee keer worden uitgegeven of op twee plaatsen worden gekopieerd. De blokketen van Bitcoin heeft het probleem van de „dubbele besteding“ op innovatieve wijze opgelost.

Er zijn 21 miljoen bitcoins, maar u kunt nog steeds bitcoin opsplitsen in kleinere eenheden. Elke bitcoin kan worden opgesplitst tot 8 cijfers achter de komma, wat betekent dat er in totaal 2.100.000.000.000.000 bitcoin-eenheden zijn (men noemt deze ‚Satoshis‘). Er zal nooit meer zijn dan deze voorraad vanwege de blokketen.

Er zijn duizenden Cryptocurrencies – Waarom zou ik Bitcoin kopen?

Bitcoin is niet de snelste cryptocurrency. Het is zelfs niet de meest veilige of privé cryptocurrency. In feite heeft bitcoin vanuit technisch oogpunt weinig voordelen ten opzichte van veel van zijn concurrenten. Echter, bitcoin heeft een belangrijk voordeel: first-mover advantage. Bitcoin was ’s werelds eerste cryptocurrency, en het is de munt waar de meeste mensen aan denken als ze „crypto“ horen.

Preston Pysh raadt aan om het te zien als een ander open-source project waar iedereen van weet – Wikipedia:

  • Wikipedia is een open-source website die iedereen legaal kan kopiëren en dupliceren.
  • Een enkeling zou de open-source code voor Wikipedia kunnen kopiëren, de naam kunnen veranderen, en kunnen proberen nieuwe gebruikers aan te nemen en Wikipedia in te halen als ’s werelds beste bewaarplaats van kennis.
  • Dit gebeurt niet vanwege „netwerkeffecten“, legt Preston uit: bitcoin heeft het meest substantiële protocolnetwerkeffect voor vastgepend geld.
  • Ja, bitcoin heeft zijn problemen – maar ondanks het feit dat iedereen bitcoin kan kopiëren, doen mensen dat niet. En bitcoin is sinds de lancering in januari 2009 ’s werelds grootste en meest waardevolle cryptocurrency gebleven.

Zal de overheid niet gewoon Bitcoin verbieden?

Het is waar dat regeringen in het verleden bitcoin hebben verboden. De Chinese regering heeft bijvoorbeeld crypto-uitwisselingen verboden in september 2017.

In de beginjaren van de bitcoin was het een geloofwaardige dreiging dat regeringen het konden verbieden. Vandaag de dag is het minder riskant. Landen over de hele wereld hebben al wetten uitgevaardigd die bitcoin legitimeren en bitcoin-hobbyisten beschermen. Duitsland, Australië, Zuid-Korea en andere landen hebben wetten die het eigendom van bitcoins beschermen – net zoals ze wetten hebben die niet-digitale eigendommen voor burgers beschermen.

De overheid heeft de macht om vrijwel alles te verbieden – van vrije meningsuiting tot geweren en betaalmethoden. Zolang de meerderheid van de mensen bitcoin wil, en zolang je in een open democratie leeft, hoef je je geen zorgen te maken.

Hoeveel zal één Bitcoin tien jaar vanaf nu waard zijn?

Het is onvermijdelijk dat bitcoin gesprekken zich richten op de prijs – en hoeveel geld u kunt verdienen door te investeren in bitcoin.

Natuurlijk kan niemand voorspellen waar de bitcoin naartoe zal gaan. Het zou sterk kunnen dalen voordat het weer stijgt. Het kan omhoogschieten naar $20.000 tegen het einde van het jaar – en $100.000 volgend jaar.

Mensen hebben alle soorten bitcoin voorspellingen – ze staan overal op het bord met voorspellingen.

Eén ding om te overwegen is dat fictieve valuta’s zoals de US Dollar hun waarde kunnen verliezen terwijl de bitcoin in waarde stijgt. Nu centrale banken over de hele wereld een inflatiebeleid voeren en nieuw geld in de economie pompen, is het mogelijk dat fiatvaluta’s langzaam tot het verleden gaan behoren – terwijl digitale valuta’s populairder worden voor hun vaste voorraad.

Dit is allemaal giswerk – maar dit is het soort speculatie dat vrienden, familie en anderen zou kunnen interesseren voor cryptocurrency.